Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/اصفهان رییس کتابخانه‌های دانشگاه اصفهان از قرار گرفتن کتابخانه مرکزی دانشگاه اصفهان در رتبه دوم در بخش کتاب‌های چاپی و رتبه نخست در بخش ارائه خدمات در بین کتابخانه‌های دانشگاه‌های تحت پوشش وزارت عتف خبر داد.

سعید شفیعیون در گفت و گو با ایسنا، با اعلام این خبر اظهار کرد: با توجه به اینکه کتابخانه ها به عنوان یک نهاد پشتیبان پژوهش و آموزش اهمیت استراتژیک دارند، ایرانداک زیر نظر وزارت عتف با راه اندازی سامانه «آک» هر سال از طریق ارزیابی عملکرد دانشگاه ها در بخش های مختلف رتبه و جایگاه هر کتابخانه را مشخص می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در رتبه بندی سال ۹۷-۹۸ از میان ۲۰۳ کتابخانه ‌دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های زیر پوشش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری که توسط پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایدانداک) انجام گرفت، کتابخانه مرکزی دانشگاه اصفهان رتبه دوم در بخش کتاب های چاپی را به خود اختصاص داد.

رییس کتابخانه های دانشگاه اصفهان گفت: بخش‌های مورد ارزیابی شامل مجموعه نیروی انسانی، زیرساخت، اعتبارات و خدمات است که مورد تجزیه و تحیل قرار گرفته و در نهایت کتابخانه مرکزی دانشگاه اصفهان توانست در بخش ارائه خدمات رتبه نخست را در میان کتابخانه ‌دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های تحت پوشش وزارت علوم کسب کند.

شفیعیون در مورد روش ارزیابی کتابخانه های دانشگاه ها، اظهار کرد: تعداد عضو امانت گیرنده یا تعداد امانت روزانه، بررسی فضاهای مخزن کتابخانه ها و یا فضای قرائت خانه ها، ارزیابی بخش مربوط به تحقیق و توسعه و اینکه چقدر دانشگاه برای تحقیق سازمانی هزینه می کنند، تعداد پرسنل تخصصی، میزان خرید منابع به خصوص منابع و مجلات و پایگاه ها، از جمله مواردی است که دانشگاه ها بر اساس آنها ارزیابی می شوند.

وی با بیان اینکه هر دانشگاهی اقتضای خود را دارد، در خصوص ارتقاء کتابخانه مرکزی دانشگاه اصفهان گفت: دانشگاه اصفهان با تعطیل کردن کتابخانه های کوچک توانست کتابخانه مرکزی را تقویت کند و این امر باعث شد مراجعه کنندگان به صورت متمرکز با یک مرکز در ارتباط باشند و این موضوع در کیفیت ارائه خدمات موثر است.

شفیعیون اضافه کرد: در مورد دیگر مسائل مانند مساحت مخزن کتابخانه ها با توجه به اینکه برخی مراکز را بستیم و در کتابخانه مرکزی یک سالن به بخش اداری اختصاص یافت، این موضوع باعث کم شدن فضای کتابخانه مرکزی دانشگاه اصفهان شد، اما با این وجود در این بخش رتبه ۴ را در میان کتابخانه های دانشگاه های کشور داریم.

وی با اشاره به کم بودن فضای سالن مطالعه کتابخانه مرکزی دانشگاه اصفهان، اظهار کرد: متاسفانه در این بخش رتبه ۹ را داریم، زیرا ساختمان مرکزی یک ساختمان تخصصی کتابخانه نیست که اگر تنها یک کتابخانه مرکزی باقی می ماند، می توانست بزرگ ترین مجموعه مرکزی در کشور باشد.

رییس کتابخانه های دانشگاه اصفهان از ارتقاء و تقویت امکانات کتابخانه ای در دانشگاه اصفهان خبر داد و گفت: امکانات را تقویت و سالن مطالعه اضافه کرده ایم و از این باب وضعیت خوبی داریم. از نظر پرسنل تخصصی نیز اغلب کارمندان کتابدار هستند.

شفیعیون با بیان اینکه در حال حاضر یک کتابخانه مرکزی و ۴ کتابخانه اقماری شامل کتاب خانه های زبان و تربیت بدنی، ادبیات، آزادگان و ۲ تا کتابخانه خوابگاه در دانشگاه اصفهان فعال است، تصریح کرد: حدود یک هزار و ۲۴۰ نسخه خطی و سه هزار و ۵۰۰ جلد کتاب سنگی در مخزن نسخ خطی دانشگاه اصفهان نگهداری می‌شود.

وی با اشاره به بالا بودن قیمت کتاب، گفت: به منظور دسترسی بیشتر دانشجویان و اساتید دانشگاه، توجه خاطری به منابع چاپی داشتیم و همچنین با تقویت سامانه ها پشتوانه های پژوهشی را تقویت کرده ایم.

رییس کتابخانه های دانشگاه اصفهان با تاکید بر تبدیل پایان‌نامه‌های بیشتری به نسخه‌های دیجیتال و قرار دادن آنها سامانه کتابخانه مرکزی دانشگاه اصفهان، خاطرنشان کرد: متقاضیان استفاده از این سامانه می‌توانند با احراز هویت و ارائه پست الکترونیکی دانشگاهی به منابع پایان‌نامه‌ها دسترسی داشته باشند.

شفیعیون با اشاره به شرایط ناشی از شیوع ویروس کرونا گفت: در این دوران ارائه خدمات کتابخانه‌ای و تحقیقاتی به صورت دیجیتالی منجر به دسترسی راحت تر و کم هزینه‌تر دانشجویان و استادان به منابع مختلف علمی می‌شود.

وی همچنین از سامانه ویرایش پایان نامه ها خبر داد و تصریح کرد: در این سامانه دانشجویان می توانند از نخستین مراحل پروپوزال نویسی تا مراحل آخر در این سامانه انجام دهند.

شفیعیون ادامه داد: همچنین بخش دیگری اضافه شده که مربوط به موضوع مبارزه با تقلب است که از طریق ثبت پایان نامه در سامانه ایرانداک بر عهده کتابخانه ها است. همچنین کتابخانه ها از طریق بخش سفارش منابع برای محققان کمک بسیاری به اساتید و دانشجویان برای دسترسی به منابع مورد نیاز تحقیقشان دارند.

رییس کتابخانه های دانشگاه اصفهان با تاکید براینکه کتابخانه ها قلب تپنده و آرام دانشگاه هستند، تصریح کرد: با وجود اینکه کتابخانه های دانشگاه ها پشتیبان علمی اساتید و دانشجویان هستند، نباید به دلیل در پس پرده بودن، نسبت به تجهیز آنها کم توجهی شود. کتابخانه ها بخش مهمی از خدمات علمی جامعه دانشگاهی را انجام می دهند و اگر دانشگاه ها در تخصیص نیرو، فضا و منابع بیشتر به کتابخانه ها همت کنند، سرمایه گذاری مطلوبی در پژوهش است و موجب بالابردن کیفیت آموزش می شود.

شفیعیون بزرگترین چالش کتابخانه دانشگاه اصفهان را در بخش قرائت خانه ها عنوان کرد و گفت: متاسفانه فضا کوچک شده و قبل از کرونا مهمترین تنش در بخش قرائت خانه ها بود که تنگ بودن فضا مشکلاتی ایجاد می کرد.

وی با بیان اینکه دیجیتال کردن منابع کتابخانه‌ای نافی تقویت فیزیکی کتابخانه‌ها نیست، خاطرنشان کرد: درحالی که باید روند سنتی کتاب خوانی را تقویت کنیم، می توانیم کتابخانه مجازی را در کنار آن داشته باشیم و کم گذاشتن هر کدام مشکلاتی به همراه خواهد داشت و نباید در غفلت کتابخانه ها به حال خود رها کنیم .

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی دانشگاه اصفهان کتابخانه های دانشگاه ها ارائه خدمات پایان نامه خانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۸۶۹۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قاضی تبریزی از برترین‌های کشور در صدور حکم مجازات جایگزین حبس

جوانمردی کاهش آسیب‌های اجتماعی ناشی از حضور مجرمان جرم‌های سبک در زندان و حفظ شان و منزلت خانواده‌ی افرادی با جرم‌های کوچک را از جمله مواردی برشمرد که وی را بر آن داشته تا مجازات‌های جایگزین حبس را به زندانی کردن آنها ترجیح دهد.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان شرقی تبریز

دیگر خبرها

  • کسب رتبه ۱۴ دانشگاه مازندران در بخش آموزش در میان دانشگاه‌های کشور
  • تلنگری جامعه‌شناختی به بحران آب
  • روایتی از نامهربانی مردم با یار مهربان + فیلم
  • بازداشت دستکم ۲ هزار حامی فلسطین در بیش از ۴۰ دانشگاه آمریکا
  • تشدید سرکوب و بازداشت دانشجویان در آمریکا
  • راه‌اندازی کتابخانه سیار در مناطق مختلف شهری و روستایی اراک ضروری است
  • رتبه‌بندی برترین دانشگاه‌های آسیا منتشر شد/ جایگاه ایران کجاست؟
  • حضور ۷۵ دانشگاه ایرانی در میان برترین های آسیا در رتبه‌بندی تایمز
  • ۷۳ دانشگاه ایرانی جز برترین‌های دانشگاه‌های آسیا
  • قاضی تبریزی از برترین‌های کشور در صدور حکم مجازات جایگزین حبس