Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر- گروه استان‌ها-سید ایلیا طاووسی: هفت ماهی می‌شود که قلب تپنده کتاب اصفهان درگیر پروژه توسعه مخزن است، پروژه‌ای آینده محور که البته وارد فاز فرسایشی شده و گویا کتابخانه مرکزی شهر اصفهان همچنان قصد ندارد پاتوقی برای اهالی کتاب باشد. هفت ماه است به بهانه توسعه مخزن کتابخانه مرکزی سیستم تحویل کتاب در این کتابخانه نیز تعطیل شده است و اهالی مطالعه همواره با درهای بسته روبه‌رو هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زهره یکی از مشتریان دائمی کتابخانه مرکزی است، او که سابقه ۶ ساله عضویت در این کتابخانه را دارد به خبرنگار مهر می‌گوید: انتظار ما برای باز شدن درهای کتابخانه مرکزی به سر آمده، این مرکز از قابلیت‌های زیادی برخوردار است که نباید در بازه زمانی طولانی مدت تعطیل باشد.

این شهروند اصفهانی می‌افزاید: عدم فعالیت کتابخانه مرکزی کاهش فضای کتابخانه ای در شهر را محسوس‌تر کرده به گونه‌ای که من مجبورم مسیر زیادی را برای پیدا کردن کتابخانه فعال سپری کنم.

او می‌افزاید: انتظار ما این بود که ظرفیتی ایجاد شود که با ایجاد زیر ساخت الکترونیک برای این هفت ماه و با بکار گرفتن چند پیک موتوری چرخه توزیع کتاب را دامه دهند تا سرانه مطالعه از آن چیزی که هست، کمتر نشود.

مسئول تحویل کتابخانه مرکزی اصفهان که از زمان آغاز پروژه توسعه مشغول تحویل گرفتن کتب امانتی است به خبرنگار مهر می‌گوید: بیش از ۶ ماه است که مخزن کتب درگیر توسعه شده و فعلاً تحویل کتاب نداریم تا ببینیم چه می‌شود.

او ادامه می‌دهد: اگر کتابی مدنظر دارید از سایر کتابخانه ها بگیرید اینجا معلوم نیست فعلاً کی باز بشود شاید یکی دو ماه دیگر، نمی‌دانم ولی شما کتاب را از جای دیگر تهیه کنید.

بهره‌برداری از مخزن کتابخانه مرکزی در انتظار تأمین تجهیزات

رئیس گروه برنامه‌ریزی و ارزیابی عملکرد شهرداری اصفهان در خصوص طرح توسعه کتابخانه مرکزی به خبرنگار مهر می‌گوید: عملیات اجرایی و عمرانی کتابخانه تقریباً تمام شده، برای تأمین تجهیزات مشکل داریم که شهرداری مرکزی قول مساعدت داده است.

محمد مهدی توکلی می‌افزاید: قفسه‌های جدید کتاب و تجهیزات آتش نشانی دو بخش مهم از تجهیزات است که در خصوص مورد دوم اعتبار میلیاردی نیاز است و در همین راستا در صدد تأمین اعتبار از شهرداری منطقه هستیم و اگر این تأمین اعتبار انجام شود مخزن تا یک ماه و نیم تا دو ماه آینده به بهره برداری می‌رسد.

او تصریح می‌کند: کتابخانه مرکزی جز اولویت‌های اصلی شهرداری تا پایان دولت است و بودجه آن در حوزه مخزن کتاب تصویب شده است و دلیل تأخیر آن شهرداری منطقه است اما طی پیگیری‌های انجام شده پروژه در فاز مناقصه است و به زودی به چرخه بر می‌گردد.

انتقال منابع مخزن ممکن نبود

این مقام مسئول در خصوص چرایی عدم جابجایی کتب برای دسترسی مردم اظهار می‌کند: انتقال مخزن کتاب به مکان دیگر توسط خود ما بررسی شد ولی عملاً ناممکن بود زیرا کتب باید با یکسری استانداردهای خاص در بسته‌ها قرار بگیرد و این انتقال و دوباره بسته بندی و بازگشت آن حدود ۴۰ میلیون تومان هزینه نیاز داشت.

او که معتقد است با بهره‌برداری از پروژه توسعه مخزن کتابخانه مرکزی یک سوم به ظرفیت آن اضافه می‌شود، می‌افزاید: با این توسعه تا سالیان آینده کتابخانه برای مخزن مشکلی نخواهد داشت.

توکلی آب می‌کند: تا آنجایی که اطلاع دارم تأمین اعتبار نیز در حال انجام است و شهرداری منطقه در حال برگزاری مناقصه است که حداقل یک ماه طول می‌کشد و بعد از آن نیز کتابخانه با تأمین تجهیزات باز خواهد شد.

کتابخانه مرکزی اصفهان شعبه‌ای در نزدیکی خود ندارد

همچنین رئیس اداره امور کتابخانه‌ها و سالن‌های مطالعه شهرداری اصفهان در خصوص طرح توسعه مخزن کتابخانه مرکزی به خبرنگار مهر می‌گوید: کتابخانه زنده است و ما موظف هستیم جدیدترین کتاب‌ها را با توجه به بازار نشر به دست مخاطب برسانیم؛ در تمام دنیا کتابخانه‌ها بعد از مدتی دچار مشکل کمبود فضای فیزیکی می‌شوند که کتابخانه مرکزی نیز از این قاعده مستثنی نبود.

طیبه فاطمی می‌افزاید: کتابخانه‌های بزرگ جهان شعبی در نزدیکی خود دارند که در هنگام توسعه مخزن کتب به ساختمان شعبه منتقل می‌شود اما این فضا در نزدیکی کتابخانه مرکزی اصفهان وجود نداشت زیرا کتابخانه شرایط و ضوابط خاصی دارد و هیچ ملکی در اختیار شهرداری در اطراف کتابخانه مرکزی با این مشخصات نبود.

او ادامه می‌دهد: در طرح توسعه مخزن توجه جدی به آثار نفیس شده است، آثار تاریخی که قبلاً مورد غفلت بوده یا در اصفهان نبوده و الان ما میزبان آن هستیم همچون روزنامه‌های قدیمی که با درخواست از کتابخانه ملی به اصفهان برگشت.

رئیس اداره امور کتابخانه ها و سالن‌های مطالعه شهرداری اصفهان اضافه می‌کند: در حال حاضر ۲۰۰ هزار جلد کتاب در کتابخانه مرکزی اصفهان موجود است و بزرگترین منبع کتاب استان محسوب می‌شود ولی دیگر کتابخانه‌ها در این زمان به کمک آمدند تا با تأمین کتب مشترک بین کتابخانه مرکزی و کتابخانه‌های شهرداری نیاز مخاطبان را برطرف کنند.

امضای تفاهم نامه با دانشگاه‌ها برای تأمین نیاز مخاطبان

رئیس اداره امور کتابخانه ها و سالن‌های مطالعه شهرداری اصفهان که معتقد است تعطیلی کتابخانه مرکزی توسط سایر کتابخانه‌ها پوشش داده شد، می‌افزاید: برخی کتاب‌ها در مخزن کتابخانه مرکزی نیز وجود نداشت که با امضای تفاهم نامه‌ای بین شهرداری و دانشگاه‌ها و مراکز علمی مقرر شد اگر کتابی در مخزن کتابخانه‌های شهرداری نیست اما در اختیار این مراکز است در اختیار مخاطب قرار گیرد.

وی می‌گوید: در همین راستا با وجود توسعه کتابخانه مرکزی تلاش شده است کتبی به مخزن اضافه شود که سایر مراکز علمی و فرهنگی در اصفهان آن را نداشته باشند و برخی کتاب‌های قدیمی محتوایی یا کتاب‌هایی که از لحاظ کهنگی قاب استفاده نیستند در فاز توسعه از کتابخانه حذف خواهند شد.

فاطمی ادامه می هد: قاعده‌ای به نام «وجین» در فاز توسعه کتابخانه ها در سطح دنیا اعمال می‌شود که کتاب‌های چند نسخه‌ای، کتب قدیمی که محتوای قابل استفاده ندارند و کتبی که از لحاظ فیزیکی قابل استفاده نیستند در این قاعده از رده خارج می‌شوند اما این شامل همه کتاب‌ها نمی‌شود و بیشتر کتب علوم غیر انسانی از رده بیرون می‌روند.

وی تاکید کرد: تأمین منابع در کتابخانه های عمومی بسیار سخت است زیرا گستردگی مخاطبان از اقشار مختلف بسیار زیاد است و بر این اساس در راستای اضافه کردن کتب جدید باز هم احتمال عدم وجود کتابی در منابع وجود دارد زیرا همه رده‌های سنی از اقشار و دین و جایگاه‌های مختلف انواع متخلفی کتاب می‌خواهند.

رئیس گروه برنامه‌ریزی و ارزیابی عملکرد شهرداری اصفهان گفت: در پایان فاز توسعه سیستم و پرتال تحویل کتاب نیز به روز رسانی خواهد شد تا منابع جدید از طریق سامانه گسترش یافته به صورت بهتری به دست مخاطب برسد.

هر چند بهانه مسئولان برای خاموشی چراغ‌های کتابخانه مرکزی چالش کلی در کشور است اما باید توجه داشت در دورانی که اکثر مردم به دلیل محدودیت‌های کرونایی به مطالعه روی آورده اند نباید چنین وضعیتی برای بزرگ‌ترین ظرفیت مطالعه شهر ایجاد شود و از مسئولان درخواست داریم هر چه زودتر به وضعیت این مرکز رسیدگی کنند.

کد خبر 5255012

منبع: مهر

کلیدواژه: کتاب و کتابخوانی کتابخانه کتابخانه های عمومی شهرداری اصفهان ویروس کرونا بوشهر آمار کرونا کرمانشاه واکسن کرونا گرگان شیوع کرونا خطبه های نماز جمعه اردبیل ایلام اراک حجاب و عفاف سیستان و بلوچستان عکس استانها کتابخانه مرکزی اصفهان خبرنگار مهر می گوید مخزن کتابخانه مرکزی شهرداری اصفهان کتابخانه ها توسعه مخزن تحویل کتاب مخزن کتاب کتاب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۱۰۴۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هیچ فرصت سرمایه‌گذاری در شهر نباید از دست برود/ چاره‌ای جز مشارکت مردم در توسعه شهر نداریم

مدیرعامل سازمان سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های مردمی شهرداری اصفهان با تاکید بر ارائه بسته‌های تشویقی به سرمایه‌گذاران ادامه داد: هیچ فرصت سرمایه‌گذاری در شهر نباید از دست برود و در عین حال باید به‌طور مستمر فرصت‌های جدید با توجه به موقعیت هر منطقه و بافت اجتماعی قالب آن اقدام کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، مسعود حیدری مدیرعامل سازمان سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های مردمی شهرداری اصفهان در اولین نشست از سلسله نشست‌های ادواری مسئولان سازمان سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های مردمی مناطق شهرداری اصفهان در ۱۴۰۳ با تاکید بر اهتمام مسئولان سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های مردمی مناطق شهرداری اصفهان بر تحقق شعار سال جاری که مزین به عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم» شده است، اظهار کرد: انتخاب این عنوان برای سال جاری، وظیفه سازمان را سنگین‌تر می‌سازد و ضرورت دارد با پیگیری مستمر در مناطق مختلف شهرداری اصفهان، زمینه مساعد برای افزایش مشارکت مردم را در پروژه‌های شهری فراهم سازیم.

وی افزود: باید بپذیریم که سرمایه‌گذاران، شریک شهرداری هستند و باید با احترام ضمن درک شرایط آن‌ها و با اتخاذ تدابیر مناسب نسبت به رفع موانع و تسریع در روند اداری فعالیت آن‌ها کوشا باشیم.

مدیرعامل سازمان سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های مردمی شهرداری اصفهان تصریح کرد: ضرورت دارد از طریق مشارکت‌های سه‌جانبه در شهر اصفهان، سازوکاری حقوقی به منظور جذب سرمایه‌های خرد فراهم شود و مسئولین سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های شهرداری در مناطق مختلف باید این نیازها را شناسایی و با پیگیری و حضور پویای خود آنها را مرتفع سازند.

حیدری با اشاره به ضرورت فعال‌سازی پروژه‌های راکد، آن‌ها را سرمایه‌های شهر و شهرداری اصفهان قلمداد کرد و گفت: پروژه‌های مختلفی با پیشرفت فیزیکی بالا در مناطق مختلف بلاتکلیف مانده‌اند و باید با بازنگری در فرایندهای اداری و مانع‌زدایی از مسیر اجرای آن‌ها، امکان تکمیل و بهره‌برداری را فراهم سازیم.

وی اضافه کرد: برای هدفی بزرگ گرد هم آمده‌ایم و باید وظایف خود را به درستی انجام دهیم؛ باید قبول کنیم که برای توسعه شهر، چاره‌ای به جز مشارکت مردم و فعالان بخش خصوصی در اداره شهر وجود ندارد.

مدیرعامل سازمان سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های مردمی شهرداری اصفهان با تاکید بر ارائه بسته‌های تشویقی به سرمایه‌گذاران ادامه داد: هیچ فرصت سرمایه‌گذاری در شهر نباید از دست برود و در عین حال باید به‌طور مستمر فرصت‌های جدید با توجه به موقعیت هر منطقه و بافت اجتماعی قالب آن اقدام کرد.

کلیدهای موفقیت در مدیریت پسماند شهری، آگاهی و مشارکت شهروندان است

غلامرضا ساکتی، مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان نیز در این نشست با اشاره به اینکه این سازمان در راستای افزایش مشارکت شهروندی برای حفظ محیط زیست، اقدام به شناسایی مشترکان خود در گروه‌های هدف مختلف کرده است، گفت: کلیدهای موفقیت در مدیریت پسماند شهری، آگاهی و مشارکت شهروندان است و مشارکت شهروندان در فرآیند مدیریت پسماند از طریق کاهش تولید و تفکیک پسماندها از یکدیگر در مبدأ به عنوان یکی از کاراترین و اقتصادی‌ترین روش‌های پردازشی در بیشتر کشورهای دنیا صورت می‌گیرد.

وی با تشریح پروژه‌های شاخص مشارکتی سازمان مدیریت پسماند افزود: استفاده از تکنولوژی‌های نوین و هوشمند از ابتدا در دستور کار سازمان مدیریت پسماند قرار داشته است. همچنین پروژه احداث هاضم بی‌هوازی به‌ظرفیت ۳۰۰ تن در روز، احداث نیروگاه ریجکت‌سوز ۳۰۰ تن در روز، پروژه تولید سوخت مشتق از پسماند RDF به ظرفیت روزانه ۱۵۰ تن و احداث کارخانه بازیافت پسماندهای ساختمانی از جمله سایر پروژه‌های شاخص مشارکتی این سازمان است و پروژه مشارکتی شیرابه که اثرات بسیار مثبت زیست محیطی دارد، نیز آماده بهره‌برداری است.

به گزارش ایمنا، اولین نشست از سلسله نشست‌های ادواری مسئولان سازمان سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های مردمی مناطق شهرداری اصفهان در ۱۴۰۳ که با میزبانی سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان و با محوریت بررسی پروژه‌های مشارکتی این سازمان برگزار شد، بر ضرورت ارائه راهکارهای عملی و عینی برای تحقق شعار سال تاکید شد.

در این نشست درباره مصوبه هفته گذشته شورای عالی سرمایه‌گذاری و مشارکت‌ها و تاکید بر پاسخگویی استعلام‌های این سازمان از معاونت‌ها و سازمان‌ها و مناطق شهرداری اصفهان اشاره شد که با امضای شهردار اصفهان ابلاغ شده است.

کد خبر 750016

دیگر خبرها

  • اختتامیه بیست ویکمین المپیاد کوهنوردی کارکنان سازمان تامین اجتماعی
  • کتابخانه ای به گستره صدا
  • روایتی از نامهربانی مردم با یار مهربان + فیلم
  • اختتامیه ۲۱ المپیاد کوهنوردی کارکنان سازمان تامین اجتماعی در سی سخت
  • رونمایی از کتاب «دنیای کسی را عوض کرده‌ای؟»
  • محله کم‌برخوردار حصه در مسیر توسعه‌ است
  • رونمایی کتاب دنیای کسی را عوض کرده ای در ارومیه
  • به‌روزرسانی نقشه راه هوشمندسازی شهرداری اصفهان
  • هیچ فرصت سرمایه‌گذاری در شهر نباید از دست برود/ چاره‌ای جز مشارکت مردم در توسعه شهر نداریم
  • اختصاص 800 میلیارد تومان به پروژه های محلات کم برخوردار در بودجه سال جاری