Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-04@09:24:28 GMT

وضعیت ارائه خدمت در کتابخانه های شهرداری اصفهان

تاریخ انتشار: ۱۷ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۴۹۲۰۶

وضعیت ارائه خدمت در کتابخانه های شهرداری اصفهان

رئیس اداره امور کتابخانه ها و سالن‌های مطالعه شهرداری اصفهان گفت: در حال حاضر کتابخانه های شهرداری اصفهان در یک شیفت کار می‌کنند و قسمت امانت کتاب نیز فعال است، اما امکان حضور در سالن‌های مطالعه به علت شرایط کرونایی وجود ندارد.

طیبه فاطمی در گفت و گو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: در حال حاضر کتابخانه های شهرداری اصفهان در یک شیفت کار می‌کنند و قسمت امانت کتاب نیز فعال است، اما امکان حضور در سالن‌های مطالعه به علت شرایط کرونایی وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این وجود فعالیت‌هایی مانند رف خوانی و شناسایی کتاب‌های مفقودی نیز در کتابخانه مرکزی و سایر کتابخانه های شهرداری در حال انجام است. از طرفی اداره امور کتابخانه ها لیست در خواست کتاب از کتابخانه های شهرداری را گرفته و به بخش فنی می‌فرستد؛ پس از بررسی در این بخش و تأمین بودجه، کارشناسان برای خرید اقدام می‌کنند.

وی در مورد وضعیت کتابخانه مرکزی اصفهان، افزود: بنایی در قسمت مخزن کتابخانه مرکزی تمام شده است، قفسه‌ها به زمین پرچ شده و همکاران در حال تقسیم بندی کتاب‌ها بر اساس تقسیم بندی دی یو ای هستند. امیدواریم در هفته اول مهر بتوانیم پاسخگوی نیازهای مخاطبان باشیم. همچنین غیر از مرتب سازی کتاب‌ها همکاران در کتاب خانه مرکزی در حال چکیده نویسی و نمایه سازی مجلات نیز هستند.

رئیس اداره امور کتابخانه ها و سالن‌های مطالعه شهرداری اصفهان در پاسخ به این سوال که آمار امانت کتاب و مراجعه به کتابخانه چگونه بوده است، تصریح کرد: این آمار با توجه به یک شیفت بودن کتابخانه ها و شرایط کرونایی افت کرده است، اما کتابخانه دیجیتال کتابخانه مرکزی توانسته است تا حدی این کاهش حجم را جبران کنند. آمار اشتراک در کتابخانه دیجیتال شهرداری از سال ۸۴ تا به حال افزایش داشته و به ۴۴۵۲ اشتراک رسیده است. علاوه بر این منابع بسیار خوبی در قالب تفاهم نامه با کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران و مراکز معتبر فراهم شده و قراردادهای بسیار خوبی در دست اقدام است.

فاطمی اضافه کرد: از طرفی باشگاه مبادله کتاب شهروند واقع در کتابخانه میرداماد برای آن دسته از مخاطبانی است که به کتاب‌های مفید و جدیدی نیاز دارند. این افراد می‌توانند به بخش مبادله کتاب شهروند مراجعه و کتاب‌های خود را با کتاب‌های مورد نیازشان مبادله کنند.

وی درباره جلوگیری از کاهش آمار امانت کتاب و مراجعه به کتابخانه های شهرداری، گفت: برای رفع کاهش میزان مطالعه مردم نیاز به عزم ملی است. متغیرهای وضعیتی روی فرایند مطالعه تأثیر می‌گذارد. اگر قبلاً شرایط اقتصادی و اجتماعی روی کاهش سطح مطالعه تأثیر می‌گذاشت، در حال حاضر حفظ سلامتی مخاطبان نیز در این روند مؤثر است. برای حل این مشکل، باید ارگان‌هایی چون وزارت فرهنگ و ارشاد، آموزش و پرورش، نهاد کتابخانه های عمومی و کتابخانه های شهرداری دست به دست هم دهند. در حال حاضر بر اساس آمار از سال ۹۶ تا پایان ۹۸ میزان مطالعه کتاب از کتابخانه های شهرداری و عضویت در آن‌ها ۵ درصد افزایش داشته است.

رئیس اداره امور کتابخانه ها و سالن‌های مطالعه شهرداری اصفهان، ادامه داد: انواع کتاب‌های الکترونیک در حال آماده سازی و جایگزینی هستند؛ این کتاب‌ها ساختاری دقیقاً کتاب‌های فیزیکی دارند. به این صورت که حتی صدای ورق خوردن کاغذ با جا به جا شدن صفحه در این کتاب‌ها به گوش می‌رسد. مزیت دیگر این کتاب‌ها این است که اگر فردی معنی یک کلید واژه را نداند می‌تواند روی واژه کلیک کرده و به دایره المعارف لینک شود. برای جایگزینی این نوع کتاب‌ها با کتاب‌های فیزیکی نیز نیاز به زیرساخت و بودجه است که امیدوارم در آینده‌ای نزدیک شاهد حضور این گونه کتاب‌ها در سطح کتابخانه های شهرداری باشیم.

کد خبر 520489

منبع: ایمنا

کلیدواژه: کتابخانه کتابخانه مرکزی اصفهان کتابخانه مرکزی شهرداری اصفهان طیبه فاطمی كتاب و كتاب خواني شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق اداره امور کتابخانه ها کتابخانه های شهرداری سالن های مطالعه شهرداری اصفهان کتابخانه مرکزی کتابخانه ها حال حاضر امانت کتاب کتاب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۴۹۲۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشارکت ۳۱ استان کشور در دومین دوره جشنواره ملی دوست من کتاب

به گزارش خبرگزاری مهر، عاطفه زارعی عصر چهارشنبه در اختتامیه جشنواره ملی شعر و داستان کودک و نوجوان «دوست من کتاب» ضمن تبریک روز بزرگداشت مقام معلم اظهار کرد: همدان پایتخت تاریخ و تمدن ایران است و هر کجا خبری از تمدن، پیشرفت و توسعه به گوش می‌رسد سرنخ‌هایی از کتاب و کتابت به خوبی مشهود است.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه دومین اختتامیه جشنواره ملی شعر و داستان کودک و نوجوان با حمایت‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، محافل ادبی در کشور و استان‌ها شکل گرفته است افزود: هدف این جشنواره شناسایی استعدادها و پرورش اندیشه‌ها در راستای غنی‌سازی و ترویج فرهنگ و ادبیات ایران است‌.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان همدان با اشاره به اینکه همچنین هدف از این جشنواره شناخت واقع‌بینانه از ادبیات کودکان و نوجوانان و تلاش مستمر برای پی بردن به ظرفیت‌ها و قابلیت‌های بالقوه آنهاست خاطرنشان کرد: حمایت، هدایت و راهبری بالیدن به نسل نوجوانی است که اندیشه ورز جستجو کند، بخواند، بپرسد، بنویسد و روی پای فرهنگ کشور خود بایستد.

وی تصریح کرد: با توجه به رسالت و مأموریت نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور مبنی بر ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی؛ راه اندازی محفل‌های ادبی و از دل این محفل «جشنواره ملی شعر و داستان دوست من کتاب» متولد شد.

زارعی با بیان اینکه آئین «اختتامیه نخستین دوره جشنواره دوست من کتاب» تیرماه ۱۴۰۰ برگزار شد و امروز ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ شاهد برگزاری دومین دوره اختتامیه هستیم ادامه داد: امروز گرد هم آمده‌ایم تا شعر و داستان‌های ارسالی درباره کتاب و اهمیت آن را تأکید کنیم.

وی با اشاره به اینکه در کنار محفل ادبی، محفل قرآنی نیز در کتابخانه‌های عمومی شکل گرفت خاطرنشان کرد: به همین دلیل بخش ویژه دومین دوره جشنواره با محوریت قرآن و عترت پیامبر اسلام (ص) تعریف شد.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان همدان با بیان اینکه در مرحله اول جشنواره دوست من کتاب ۱۹ استان مشارکت داشتند و در مرحله دوم ۳۱ استان مشارکت کردند گفت: نقطه قوت این جشنواره حضور چهره‌های برجسته ادبی به عنوان داوران این جشنواره است که از تک تک آنها باید قدردانی کنیم.

زارعی در ادامه اضافه کرد: در این جشنواره ۸۵۰ اثر از ۳۱ استان ارسال و مورد داوری قرار گرفته است.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان همدان خاطرنشان کرد: این جشنواره در دو بخش شعر و داستان ۳۷ برگزیده دارد و در مجموع از ۴۲ نفر تقدیر می‌شود.

وی در پایان متذکر شد: امیدوارم با شناخت عمیق و واقع‌بینانه از کودک و نوجوان و با اشتراک دانش شخصی شاهد رشد، شکوفایی و مانایی ادبیات کودکان و نوجوان باشیم.

کد خبر 6094663

دیگر خبرها

  • نمایشگاه کتاب کارناوال شادی است
  • روایتی از نامهربانی مردم با یار مهربان + فیلم
  • آماده‌باش گروه های خدمت رسان شهرداری برای رفع آب‌گرفتگی‌ها
  • ارتقا وضعیت نگهداشت شهر یزد با تکمیل پروژه‌های نیمه تمام در سال پایانی شورای شهر یزد
  • راه‌اندازی کتابخانه سیار در مناطق مختلف شهری و روستایی اراک ضروری است
  • رونمایی از کتاب «دنیای کسی را عوض کرده‌ای؟»
  • رونمایی کتاب دنیای کسی را عوض کرده ای در ارومیه
  • شهرداری اصفهان بهترین مشتری دانش‌بنیان‌ها است/نمایشگاه حمل‌ونقل دانش‌بنیان مسئله‌محور باشد
  • مشارکت ۳۱ استان کشور در دومین دوره جشنواره ملی دوست من کتاب
  • شماره هجدهم کتاب هدهد سفید در نمایشگاه کتاب رونمایی می‌شود